2023 Asfalt Fiyatları

2023 Asfalt Fiyatları

2023 asfalt fiyatları pek çok nedene bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Dolayısıyla asfalt fiyatları için genel bir fiyat aralığı söz konusu olmamaktadır. Ancak asfalt fiyatlarını etkileyen belirleyici faktörler bulunmaktadır.

2023 Asfalt Fiyatları Neye Göre Değişir?

Asfaltın kalitesi fiyatını etkileyen faktörler arasında yer almaktadır. Bu kapsamda pek çok kalitede asfalt bulunmaktadır.

Asfalt fiyatlarını etkileyen temel faktör petrol fiyatları olmaktadır. Dolayısıyla petrol fiyatlarında oluşan yükseliş ve düşüşler asfalt fiyatlarına etki etmektedir.

Uygulama yapılacak olan alanın asfalt fabrikasına olan mesafesi nakliye işlemlerinden ötürü 2023 asfalt fiyatları doğrultusunda fiyat farkı oluşturmaktadır.

Asfalt uygulamasının yapılacağı alanın uygunluğu da asfalt fiyatlarına etki etmektedir. Örnek olarak kapalı bir otoparkın içerisinde asfalt atılacağı takdirde çalışmanın zorluk derecesi ve bazı makinaların çalıştırılamamasından dolayı fiyat farkı oluşmaktadır.

Belirlenen tonaja göre değişkenlik gösterecek şekilde de fiyat farkı meydana gelmektedir. Örnek olarak elli ton asfalt ile bin ton asfalt siparişi aynı fiyat aralığında satılmamaktadır. Tonaj miktarı arttıkça indirim oranı da aynı doğrultuda artmaktadır.

Eski asfalt kazındığı takdirde 2023 asfalt fiyatlarında maliyet farkı oluşmaktadır. Çünkü eski asfaltın makine ile kazınmasının ardından asfalt yapılması ekstra maliyet getirmektedir.

Asfaltın kalınlık derecesi fiyat farkı oluşturmaktadır. Zemin sağlamlığına göre serim işlemi yapılacak asfalt kalınlığı 5 ila 15 cm aralığında değişkenlik göstermektedir. Bu durum fiyatı 3 kat arttırmak ya da düşürmek anlamını taşımaktadır.

Asfaltın boyanması ya da desen verilmesi de 2023 asfalt fiyatları için etki etmektedir. Çünkü çeşitli şekillerin ya da otopark çizgilerinin (engelli parkı, koşu yolu, belediye logosu, bisiklet yolu vs.) boya ile yapılması ekstra maliyet getirmektedir.

Dolgu yapımının ardından asfalt uygulanması ya da yeni bir yolun açılması asfalt fiyatları için etki eden faktörler arasında yer almaktadır. Çünkü asfalt kaplama aşamasına geçene kadar oluşan maliyetler ekstra bir şekilde fiyat arttırmaktadır.

Şartnamelere uygun olan sıkıştırma ve serim işlemleri, işçilik kalitesi, İSG ve SGK gibi diğer sorumluluklar ve tedbirlerin yerine getirilmesi de 2023 asfalt fiyatları kapsamına etki etmektedir. Bu gibi ayrıntıları eksiksiz bir şekilde yerine getiren asfalt firmaları farklı firmalara kıyasla fiyat bakımından daha pahalı kalmaktadır.